Снимка ТрафикнюзЗа мен това е абсурдно. Всички обвинения са необосновани. Дори

...
Снимка ТрафикнюзЗа мен това е абсурдно. Всички обвинения са необосновани. Дори
Коментари Харесай

Д-р Инна Бончева в съда: Това е абсурдно, всички обвинения са необосновани

Снимка   Трафикнюз

За мен това е неуместно. Всички обвинявания са голословни. Дори не мога да ги квалифицирам. Това бяха последните думи на психиатъра Инна Бончева в съда, която бе арестувана в сряда при интервенцията на Икономическа полиция и ДАНС за източване на половин милион лв. от Здравната каса, написа Трафикнюз .

Според прокурор Илиев са налице всички предпоставки за взимането на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Бончева. Разпитани са над 75 очевидци. ДАНС и Икономическа полиция са осъществили акцията на 27 ноември. Открити са ампулите от трите типа медикаменти. Дейността й е предизвикала огромни вреди на Здравната каса.  

" Поради огромния размер материали занапред ще се проучват документите и ще се установи интервалът на инкриминираното действие. Според нас от 2017 година е поставяла диагнозата параноидна шизофрения и е подготвяла документи за разпределяне на медикаменти. Те се заплащат от Здравната каса. Те са били на стойност 500 хиляди лв. досега. Лицата, на които са изписвани, настояват, че не са били на прегледи, не са заболели и не познават лекарката. Някои от тях са даже от други градове и общини. Някои даже са били отвън България, когато са вписвани в листите за прегледи ", съобщи пред съда прокурорът. Той добави, че наред с прегледите, окомплектовайки документите, тя е употребила лица – мулета и е заблуждавала чиновниците на НЗОК. След като си е набавяла ампулите, лекарката ги е продавала.

В кабинета й е отрит щемпел на РЗОК, който е бил подправен. Той бил в шкафа й.

Според прокуратурата е налице и действителната заплаха Бончева да се укрие или да извърши закононарушение. Не на такова мнение е юристът на психиатърката Георги Кутрянски.

„ Такава мярка се взима в изключителни случаи. В случая не са налице трите предпоставки за взимане на най-тежката мярка. Трябва да се реши дали има доказателства, че Бончева е направила закононарушенията, за които е привлечена. Тезата на обвиняването почива на догатки и разпити на част от очевидците. Няма писмени данни, сочещи за съпричастност. Точно противоположното - има документи, които оспорват тезите на прокуратурата ", сподели в залата Кутрянски.

Според него не е ясно по какъв начин са пресметнали сумата от половин милион, както и че пациентите не са заболели. „ Доказателствата съгласно мен са никакви. Има разпит на инспектор от РЗОК. Тя споделя, че с цел да се вземат медикаментите, болният минава пред комисия от трима лекари. След тяхното мнение се предвижват документите. Без подписите им, няма да се дадат медикаментите ", сподели още Кутрянски.

Той изиска парична гаранция за Бончева.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР